Pinkster-markt op Flakkee

Eerste Pinksterdag 20 mei 2018 was er de jaarlijkse Pinkster-markt bij Camping De Grevelingen. Mede door het mooie weer was het gezellig druk. Er waren kraampjes met beeldjes en ‘speciale stenen’, tuinmeubelen in de aanbieding, poffertjes en een kleine Kop van Jut voor kinderen, naast de suikerspin-kraam.

Pinkster-markt met kraampjes

We dronken wat bij Dennis, die normaal meestal stacaravans en chalets plaatst, maar vandaag de bezoekers van wat te drinken voorzag. Een lekker koud drankje, vers getapt in De Schuur. Angela ging intussen een bordje poffertjes voor ons scoren.

De poffertjeskraam van Poffers Aan Zee

Volgende keer is het plan dat het populaire Flakkeese Solaes bier ook met een kraampje vertegenwoordigd wordt. Aan Flakkeese belangstelling heeft dit jonge, lokale bedrijf tot nu toe geen gebrek maar allicht weten nog lang niet alle toeristen van dit smakelijke gerstenat.

Fietsen langs de Buitendijk en De Grevelingen met mooi weer

Een glas fris, dat ging er wel in, want we waren op de fiets gekomen. Een ritje wat goed te doen was vanaf Oude-Tonge. Heerlijk ontspannen fietsen want langs de Buitendijk mogen geen motorvoertuigen komen. Het uitzicht over de Grevelingen was al net zo relaxed. Als je bij strandje bent, weet je dat aan de andere kant de Camping ligt. 🏖🏕

Natuurlijk wat het leuk om even bijpraten met oude bekenden. We zagen onder andere oudgedienden Toos en Adrie Buijs. Zoals gebruikelijke bij dergelijke gelegenheden, waren ze ook van de partij en vonden ze het niet erg om al die campinggasten weer terug te zien

aardewerk te koop in De Schuur van Camping De Grevelingen

In De Schuur stonden ook allerlei kraampjes.

Voor we op de fiets weer weggingen, keken we alvast eens naar de tuinmeubels van Richard van Emago, omdat onze terrastafel heeft zijn beste tijd gehad.

Laat een reactie achter