NK wielrennen Goeree-Overflakkee

Vooraf werd er niet zo veel ruchtbaarheid aan gegeven, hoewel het NK Wielrennen Goeree-Overflakkee 2016 een primeur was voor het eiland. Een tijdrit langs alle dorpen en wegwedstrijden vanuit en naar Oude-Tonge en Ouddorp, op verschillende dagen: Het was voor de inwoners onmogelijk over het hoofd te zien.

Dagen van tevoren werden afzettingen en borden klaargezet, buurtbewoners ingelicht over afsluitingen. Zelfs verkeersdrempels en andere verkeersremmende obstakels moesten letterlijk wijken. Podia werden opgebouwd, kilometers dranghekken geplaatst en rond de start en finish schalden de luidsprekers. Camping de Grevelingen speelde op het evenement in met een ‘mascotte’ langs de route.

NK wielrennen fiets
Camping De Grevelingen speelde in op het passerende NK Wielrennen

Goeree-Overflakkee is volgens de voorzitter van de stichting NK wielrennen Goeree-Overflakkee hét fietseiland van Nederland, met 250 kilometer aan fietspaden. Volgens Bert Zwanenburg worden de € 800.000 kosten ruimschoots terugverdiend door de 100.000 bezoekers van het evenement.

Kritiek was er ook. Bezoekers klaagden dat door de lengte van het parcours de renners maar een paar keer langskwamen. Vooral na afloop was niet iedereen ervan overtuigd dat er zoveel extra volk op de NK wielrennen Goeree-Overflakkee af was gekomen en sportverenigingen voelden zich onder druk gezet omdat de gemeente minimum aantallen vrijwilligers voor het evenement van hen verwachtte.

Desalniettemin was het voor de liefhebbers een cadeautje. Zelfs messen die niets van wielrennen weten, kennen Sven Kramer wel. Dat hij ook een wedstrijd meereed werd pas op het laatste moment bekend gemaakt. Een deel van het NK wielrennen Goeree-Overflakkee was zelfs op de nationale tv te volgen, compleet met beeld vanuit een helikopter.

Het moet gezegd worden: De organisatie had van alles bedacht om zoveel mogelijk mensen bij het NK wielrennen Goeree-Overflakkee te betrekken. Voor schoolkinderen waren er activiteiten georganiseerd in de sfeer van het NK en er was een scootmobieltocht voor minder validen.

Laat een reactie achter