Nieuwe chalets

Waarop te letten bij het kopen van nieuwe chalets

Type Veldhorst, Starchalet, chalet Zeeparel… het ene chalet heeft een nog chiquere naam dan het andere. Maar waar daar gaat het natuurlijk niet om. Blijf gefocust!

Bij het kopen van een nieuw chalet gaat u niet over een nacht ijs. U oriënteert zich bij diverse handelaren. U bekijkt de folders thuis nog eens. Misschien gaat u zelfs wel naar een beurs. Prima. Maar neemt u vooral ook echt een kijkje in zo’n chalet, voor u er één bestelt. Want folders zijn leuk, maar uiteindelijk verblijft u in een chalet en niet in een folder van een chalet.

Een nieuw chalet wordt geplaatstHetzelfde geldt voor chaletverkopers. Het moet klikken, maar anderzijds koopt u geen chalet omdat de verkoper zo’n aardige peer is. Maak zo mogelijk een praatje met mensen die al klant zijn, dan krijgt u een indruk van de after sales. U wilt immers meer dan garantie tot aan de deur.

De prijs is voor veel mensen doorslaggevend, maar bedenk voor u een chalet koopt, wat uw plannen voor de lange termijn zijn. Stel dat u uw chalet over twee jaar weer verkoopt. Een goedkoop chalet van een onbekend merk kan nu aantrekkelijk lijken, maar in vergelijking met een middenklasser chalet verhoudingsgewijs duur zijn, omdat ze na verkoop over twee jaar minder in waarde blijft hangen. Maak dus vooraf een vergelijking.

Een andere manier om de kosten te drukken is, om samen een chalet te kopen. Maak hierover vooraf dan wel duidelijke afspraken en leg ze schriftelijk vast.

Informeer bij de gemeente waar u uw chalet wil plaatsen, wat de regels zijn. Het zou jammer zijn als u voor verrassingen komt te staan. Gemeenten mogen tegenwoordig van de minister zelf bepalen of ze permanente bewoning toestaan of niet. Permanente bewoning mag lang niet overal. In dat geval is uw chalet een vakantiewoning en mag u het dus niet opvoeren voor hypotheekrenteaftrek.

4 antwoorden op “Nieuwe chalets”

  1. In Oude Tonge werd eerst gedreigd permanente bewoning van recreatiewoningen aan te pakken door de gemeente Oostflakkee. Later mocht men er toch ‘365 dagen per jaar recreëren’. Dit lijkt wat tegenstrijdig.

    Nu de vier gemeenten op het eiland zijn samengevoegd tot één gemeente Goeree-Overflakkee, is het beleid weer ondubbelzinnig. De gemeente lijkt het niet al te hard te roepen omdat recreatie een belangrijke bron van inkomsten is, maar men is heel duidelijk: Je mag kan je niet inschrijven en permanente bewoning wordt niet getolereerd. Wel mag je 365 dagen per jaar recreëren, maar ja, dat kan men sowieso niet verbieden. 🙂

Laat een reactie achter