Nieuw chalet en stacaravanpark met veel water

Langzaam maar zeker worden de contouren van het nieuwe chalet- en stacaravanpark Hof Grevelingen zichtbaar. Het mooie weer en zelfs de droogte zijn geen belemmering voor de aanleg. De kraan van loonbedrijf Nelisse uit Nieuwe Tonge maakt een strak talud met een bak die hier speciaal voor is.

Een kraan graaft water in het nieuwe deel van Camping De Grevelingen, het nieuwe park voor chalets en stacaravans

De komende tijd zal er nog meer gegraven worden om het park af te krijgen. Dit nieuwe gedeelte van Camping De Grevelingen ligt tussen de bestaande camping en de haven Battenoord in.

Nieuwe tijden nieuwe wensen

Camping De Grevelingen bestaat al sinds begin jaren ’70. De camping kent een vierkante plattegrond, die pas met de jaren helemaal ingevuld is. Steeds als er weer vraag was, werd er een nieuwe rij caravans bijgemaakt. Omdat dit heel geleidelijk is gegaan, is heel goed te zien hoe de staplaatsen met de tijd steeds ruimer zijn geworden. Ze zijn letterlijk met de vraag meegegroeid. Nu zijn de bestaande contouren vol en daarom werd er een plan gemaakt voor een nieuw gedeelte. Minder strak maar juist speels, royaler van opzet, met meer natuur en water.

Chalets

Sinds 2000 doen langzaam maar zeker de chalets hun intrede. Ze zijn minder mobiel, maar ruimer dan stacaravans en net als luxe stacaravans van alle gemakken voorzien. Omdat een chalet uit losse delen te koppelen is tot een groter geheel en bijvoorbeeld ook wel in een L-vorm plaatst wordt, zijn ze tot royale vakantiewoningen uit te bouwen.

Het maakt niet zoveel uit of je in een stacaravan of een chaletje zit

Het zal nog wel even duren voor het nieuwe gedeelte in gebruik genomen kan worden. Dit is pas het begin van een nieuw hoofdstuk. Drainage, riolering, waterleiding, elektriciteit en groen, het moet allemaal nog aangelegd worden. Een hele investering, maar de familie Buijs heeft er alle vertrouwen in. Niet voor niets heeft men zo’n veertig jaar ervaring met campinggangers. Eenmaal op de camping ontstaat vaak een band voor het leven met medebewoners. Het maakt niet zoveel uit of je dan in een stacaravan of een chaletje zit, volgens Adri Buijs.

Laat een reactie achter