Natuurontdekpad Battenoord

Vrijdag 29 november 2013 is aan de haven natuurontdekpad Battenoord onthuld. Kinderen van basisschool De Pannebakker uit het naburige Nieuwe Tonge hielpen wethouders Frans Tollenaar en Arend-Jan van der Vlught hierbij.

Behalve het informatiebord over natuur en historie zijn er wegwijzers, een nieuwe uitkijktoren en een wandelpad naar de speeltuin van camping De Grevelingen aangelegd.

Ontdek de natuur, meer precies die van De Grevelingen, in Battenoord.

De kinderen waren enthousiast, vooral over het beklimmen van de uitkijktoren in de haven van Battenoord. Ooit stond op die plaats een toren van defensie.

Het project is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van diverse kanten:

  • Gemeente Goeree-Overflakkee
  • Natuur- en recreatieschap De Grevelingen
  • Watersportvereniging Battenoord
  • Dorpsraad Nieuwe Tonge In Bloei
  • Camping De Grevelingen
  • Subsidie van het Europees Landbouwfonds vanuit het programma Natura People
  • Subsidie van het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling

Boswachter William van der Hulle van Staatsbosbeheer liet de kinderen met eigen ogen de schelpen en zee√ęgels zien. Een geslaagde onderneming!

Natuurontdekpad Battenoord centraal op Goeree-Overflakkee

Het Natuurontdekpad Battenoord is centraal gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee, wat een bezoekje door scholen en toeristen vergemakkelijkt. De toegang is gratis. Vlakbij is de Topolino fietsverhuur, mocht u er een dagje langs de Grevelingen van willen maken. In het seizoen is er op de camping een snackbar geopend. Wilt u nog langer blijven, dan bent u welkom op de naastgelegen Camping De Grevelingen.

2 antwoorden op “Natuurontdekpad Battenoord”

  1. Laatst hebben we dit pad gelopen. Leerzaam en ontspannend, zo langs het water. Ik kan het iedereen aanraden, zeker als je toch al in de buurt bent.

  2. We zaten in een vakantiehuisje in Herkingen toen we hier langs kwamen. Het ligt langs de buitendijk die ook langs Herkingen loopt. Leuk en leerzaam. Mooie camping ook.

Laat een reactie achter